Frytura

Płynna lecytyna sojowa

Tłuszcz roślinny palmowy

Miazga sezamowa tahini

  • Frytura – 100% tłuszcz roślinny stanowiący mieszaninę rafinowanych tłuszczów.
  • Produkt przeznaczony jest zarówno do zastosowania w przemyśle spożywczym oraz gastronomii.
  • Zalecany do smażenia pączków, faworków, frytek, oraz do głębokiego i wielokrotnego smażenia mięs, ryb, warzyw i innych produktów w zakładach gastronomicznych, cukierniczych i piekarskich.
  • Płynna lecytyna sojowa jest surowcem spożywczym o bardzo szerokim zastosowaniu.
  • Używana jest w przemyśle cukierniczym jako emulgator oraz czynnik instantyzujący przy produkcji wyrobów czekoladowych oraz wafli.
  • Wchodzi w interakcję z substancjami takimi, jak białka, tłuszcze oraz węglowodany.
  • Produkt przeznaczony do produkcji szerokiej gamy wyrobów piekarniczych i cukierniczych.
  • Zalecany do produkcji: pieczywa, ciast, ciasteczek, herbatników, jak i również do wyrobu nadzień, kremów i polew cukierniczych.
  • Tłuszcz palmowy używany jest również do głębokiego smażenia frytek, pączków oraz innych produktów. Dzięki jego właściwościom produkty smażone są szybciej, nabierają charakterystycznej chrupkości, zachowując jednocześnie własny aromat.
  • Gęsta pasta powstała na bazie ziaren sezamu.
  • Jej główne zastosowanie to produkcja chałwy , kremów oraz nadzień cukierniczych.