Produkt przeznaczony jest zarówno do zastosowania w przemyśle spożywczym oraz gastronomii.
Zalecany do smażenia pączków, faworków, frytek, oraz do głębokiego i wielokrotnego smażenia mięs, ryb, warzyw i innych produktów w zakładach gastronomicznych, cukierniczych i piekarskich.
Płynna lecytyna sojowa jest surowcem spożywczym o bardzo szerokim zastosowaniu.
Używana jest w przemyśle cukierniczym jako emulgator oraz czynnik instantyzujący przy produkcji wyrobów czekoladowych oraz wafli.
Wchodzi w interakcję z substancjami takimi, jak białka, tłuszcze oraz węglowodany.
Produkt przeznaczony do produkcji szerokiej gamy wyrobów piekarniczych i cukierniczych.
Zalecany do produkcji: pieczywa, ciast, ciasteczek, herbatników, jak i również do wyrobu nadzień, kremów i polew cukierniczych.
Tłuszcz palmowy używany jest również do głębokiego smażenia frytek, pączków oraz innych produktów. Dzięki jego właściwościom produkty smażone są szybciej, nabierają charakterystycznej chrupkości, zachowując jednocześnie własny aromat.
Gęsta pasta powstała na bazie ziaren sezamu.
Jej główne zastosowanie to produkcja chałwy , kremów oraz nadzień cukierniczych.